tisdag 25 november 2008

Apoteket, inte bara ... utan även...


Nu är det lättare att gå till Apoteket. Nej, det handlar inte om att hämta ut recept,

nödvändigtvis, utan lika mycket om Apoliva, en serie produkter för livsstil: exempelvis skönhetstips.

Serien kännetecknas av låga priser: det mesta handlas för mindre än en CvLinné.


Apoliva Nattcreme för normal/torr hy parfymerad rymmer 50 ml och kostar endast 65,00 kronor. Jag tror det är den dyraste(!?) produkten i Apoliva-sortimentet. Lyssna och lär, franska beauty-företag

Jag beskriver en nattcreme (se bilden), tänkt att revitalisera och återfukta ansiktet vid och efter sömnens intåg, innehållande återfuktande hyaluronsyra och glycerin, jämte vitamin E. Och den är naturligtvis mjukgörande, det mindre exotiska rapsolja står för den lilla saken. Ja, den har en liten lätt svårdefinierad parfymdoft.

Apoteket marknadsför Apoliva som "en lite sundare attityd till skönhet och omvårdnad". Vackert så, men då kanske Apoteket också borde rensa i XXX-hyllorna och kasta sådant som jag personligen inte alls tycker hör hemma där (snarare på en tattig Göteborgsbakgata, nej tack).

Det ska tydligen vara lite statligt stuk på det här statliga affärsdrivande aktiebolagets produkter, hrmph, och då stavas det hedersbegrepp som kvalitet, inga tillsatser, miljövänligt, laboratoriesäkrat och så vidare. Visst, men de glömmer flärden, lyxen, lyckan, spänningen?! Nu känns det som Blåvitt på Coop, alldeles för slätstruket.

Inga kommentarer: