tisdag 25 november 2008

Själens spegel...


Oooh, flummig rubrik va?! Hatar företeelsen
flum. Naturlig ja, flummig nej.

Men betona dina ögon, de speglar hela din personlighet - sägs det! Och det där med själens spegel låter så härligt romantiskt, akademiskt, historiskt tilltalande.

Några knep att utnyttja:

Ögonskugga

Är du på jakt efter en sotig makeup? Applicera din svarta kajal, inte olikt en skugga på ögonlocket, och sudda sedan ut innehållet med fingertopparna. Och vill du att ögonens lock skall skimra, bör du applicera ett lager mousse-ögonskugga i nyansen pärlsilver (förslagsvis). Avsluta sedan med ett kajalstreck längsmed ögonlocket och under ögat. Kom igen, testa!, öva på din lillasyrra, jobbiga kollegan på jobbet, sura grannen, mussen som är så ful.

Mascara

Experimentera med olika färger på din mascara: brun, mörkblå eller grön är vettiga nyanser. Och kör alltid med mindre på dina nedre ögonfransar, det åstadkommer en fägring där du får mer volym och struktur på fransen. Snåltips! Om din mascara tjocknar när du närmar dig det sista i förpackningen, lägg förpackningen i varmt vatten. Det leder till att mascaran tunnas ut. Och någon vattendroppe i innehållet är kanske inte fel heller, men undvik bläck (eller vattenfat mascara, removern tycker jag personligen är tortyr att använda).




Eyeliner

När du använder en ögonpenna, är tipset att öppna din mun lite grann och för att slappna av i ögonmusklerna. Spärra inte upp ögonen som en narkoman, utan betrakta (ja, njut av) din egen spegelbild. Applicera din eyeliner så nära som möjligt; och även lite på ögonfransarna för att förhindra den vita linje som lätt uppstår om man slarvar och inte är noggrann. Mängden spelar också roll: inte för mycket.

Ögonbryn
Du ska alltid använda en färg som ser så naturlig ut som möjligt. Är du från planeten Mars, bör du använda gröna nyanser till dina ögonbryn, annars inte.
Huvudsaken är att förfina, inte att överdrivet betona dina ögonbryn. Tips! Anta att dina ögonbryn är "låga" eller nära ögonen, testa att bleka dem, vilket kommer att exponera dina ögon på ett bättre sätt.

Inga kommentarer: