tisdag 25 november 2008

”För” perfekt målade läppar


Måla läpparna... Applicera läppstift o dyl... Det var vi quinnor nog gjort sedan... Cleopatras dagar. Alas, those were the days. Och fick hon Ceasar på fall, finns det säkert möjligheter för alla och envar att lyckas även i våra moderna dagar.

Hur jag brukar lä ppstifta? Hmm. Min man brukar alltid utropa "Hur klarar du det så snabbt, tänk om du sticker dig i ögat, och hur kan du vara så säker på handen?". Träning, lille vän, träning, practice makes perfect. Gå och diska.

Här delar jag ändå med mig av några knep för läckra läppar. Nej, det är ingen skola, det här är ett hantverk som är svårt att lära ut i text och bild. Gör så här!


  • Börja med sedvanlig rengöring av hela ansiktet, borsta tänderna, tandtråd; det är sådant man inte vill utföra efter läppstiftningen.
  • Om läpparna inte har en perfekt yta, eller kontur, lönar det sig att skapa en sådan jämn yta. Då kan man köra en droppe flytande underlagscrème på läpparna, allra först innan läppstiftet appliceras. Om någon t ex är rökare, kan det vara väl värt mödan att rätta till små skavanker på det här sättet.
  • Läppkonturpenna! Med hjälp av den här, fraserar du tydligt läpparnas konturer.
  • Därefter, läppstift med rätt konstistens, doft, smak och naturligtvis färg.
  • Jag brukar börja på underläppen, i mitten av densamma, och stryka utåt kanterna mot mungiporna. Sedan blir överläppen en copy cat, samma sak där, fast man får också tänka på att överläppen alltid är mer betonad än sin spegelbild söderut.
  • Klar! Testa på lämpligt underlag! Hehe, min man har nästan alltid vita skjortor och T-shirts, bra att testa på. :-)

Svårt att lära ut? Well, ta en titt på klippen, hos YouTube, där finns massor av "sminklektioner" av al
la de slag.

Inga kommentarer: