tisdag 25 november 2008

Är du kall eller varm? ;-)

Nu börjar det bli höst och som alltid finns en makeup-trend att luta sig mot. Se det här inlägget som en mix av utbud, proffsåsikter, trendorakels spådomar och arv från vårens och sommarens begivenheter, händelser och nyheter. Då kan du lätt komponera din egen look-and-feel, för din necessär och plånbok.

Passa också på att städa i sminkhyllan/-skåpet/-necessären, där brukar det samlas sådant som definitivt passerat bäst-före-datum. Smaklöst skräp skola kastas bort, förlita dig i stället på höstkulörer i kalla eller varma nyanser. Och nu förstår du varför jag döpte det här inlägget som jag gjorde. :-)

Läppar, nu röda, läppstiftets återintåg

Läppar ska vara röda. Klassiskt konservativt (säger min man). Men allt tyder på att röda läppar gäller även i november. Och om det är kallt, basera läppstiftet på läppbalsam: då minskar risken för osnygga sprickor och svullnad (alla vill inte se ut som Jolie).

Läppstift verkar återkomma, på bekostnad av läppglans.

En annan trend är att köra med konturpenna, som förslagsvis är någon nyans mörkare än läppstift/balsam. Då kan du skapa en cineografisk (alltså filmstjärneliknande) genom att betona underläppens mest centrala del.

Ögon

Ovanför ögonen har vi ögonbryn. Lämna dem i fred i höst, betona dem inte i någon särskild riktning eller struktur. Håll brynen naturligt formade. Kanske kan du ifylla dem, fokusera, betona, använd en vanlig borste, gärna vinklad, som har en touch ljusbrun nyans för en knappt skönjbar nyans.

Tre-ögonskuggor-i-en blir till en trippelögonskugga, och när hösten går i lite djupare och murrigare toner, kan man med fördel välja de tre nyanser som behövs för arbete och fritid. Och glöm inte eyelinern, den kan du dra väldigt tunt och fint längsmed den övre ögonfransraden.

Huden

Våra hudkostymer är sig lika, kan man säga, fast hösten är alltid lite mattare och mindre distinkt än de två tidigare årstiderna. Välj därför lite rouge för att kontrastera mot det matta och avmätta. Då får du en fin mix mellan yin och yang, ljus och mörker, precis som anstår den här (underbara!) årstiden.

Och precis som tidigarebloggat; har du något du behöver maskera bort, använd foundation och/eller concealer.


Voila'! Nu ska du ha fått ett resultat som bör resultera i en look-and-feel som är både rosig, matt, dov, ljus, kall/varm/båda (välj adjektiv som du själv vill och tycker!).

Inga kommentarer: