tisdag 25 november 2008

Ögonskuggigt



Ögonen lär ju vara själens spegel. Har du ögon som en kossa, har du själ som ett kreatur. Om dina ögon lyser som diamanter, har du en själ av guld. Sort of. Typiskt jag att tolka allting bokstavligt.

Var rädd om dina ögon, därför, och se upp med vad du gör för att framhäva dem. Ögonskugga är ett slags smink med vars hjälp man kan betona ögonen med ögonlocken som verktyg och medel.

Människan blinkar några gånger varje minut. Under en bråkdel av en sekund, täcks därför ditt öga av ögonlocket vars färg sedan lever kvar i ditt riktiga öga.

Du kan, kanske efter lite övning, använda ögonskuggan för att framhäva eller bakhäva ögat som sådant. Vill du ha större ögon en vacker dag eller en härlig kväll? Vill du förminska ögats roll, eller ändra ögats form och kontur, kanske påverka ögonfärgen? Allt är möjligt med sådana här nästan teatraliska ögonskuggtrick.


Överkurs

Räds inte att gå ett steg längre, eller rentav ett par steg längre. Testa inledningsvis att kombinera ögonskuggan med mascara.

Och kajalpennans underverk... Och om du vill gå till extremer, kan du på det här sättet få både farliga, förföriska, förgätliga, fruktade och fina och vackra ögon.


Hur välja ögonskugga?

Ögonskugga finns i flera färger, fattas bara annat. Det går att smeta på det här med hjälp av olika slags verktyg, oftast små penslar, men lika gärna fingertopparna om man känner sig fingerfärdig. Den kan vara djurtestad, inte för att jag bryr mig nämnvärt om just den saken, och allergitestad om man nu bryr sig om dylikt.

Viktigt är att ta hänsyn till sin hudnyans, ögonfärg och ögonkontur. Och stil. Jag varierar mig friskt men verkar föredra någon slags femme fatale eller mata hari.

Inga kommentarer: