tisdag 25 november 2008

Permanenta din makeup

Just nu ösregnar det här i Götaland. Ösregn. Det har det gjort hela dagen. Paraply, glömmer alltid köpa ett nytt sådant. Sluta gnälla! (red. anm.)

Det väsentliga är att regnet, Guds tårar över förkorkade människor, inte är så lyckat för oss som lägger makeup på endaglig basis. Det blir inte vackert med striland vatten i ansiktet. Sedan få t ex en mascara vara hur vattenfast den vill; snart ser man ut som en Rambo-kommandosoldat i djungeln.

Hur löser man det här illustra problemet? Permanent makeup, är stavningen på lösningen!

Det kan visa sig vara en fullgod investering med långtidseffekt. Permanent makeup passar dig (oss!) vars tid är dyrbar. Varför lägga ned tid på det mest basala spegelarbetet, som eyeliner och läppstift, när man skulle kunna göra något mer meningsfullt?

Liktydigt med tatueringar?

Är det här samma slags ingrepp som tatueringar och dylikt? Nej... inte direkt. Här handlar det i själva verket om att pilla in - implantera - färgpigment på huden, eller rättare sagt en bråkdel av en millimeter, under huden. Är det samma sak som en tatuering? Njae... Kanske. Fast det har i varje fall en annan avsikt än att visa upp något rockbandsidoliserande på näsan eller pannan.

Den permanenta effekten bör sedan inte vara alltför framträdande, eftersom man vill kunna betona och framtona utifrån modets växlingar, årstid, situation och miljö. Undvik också alltför extrema saker, trendigt rätt i januari kan vara Anno Dazumal i juni. Tänk efter före, det här är ingenting som försvinner i första taget.

Som alla bloggbesökare förstår, är det här ingenting jag har vågat mig på. Och det ser inte ut som om det är särskilt aktuellt i år heller (och knappast om tio år heller, men säg i slutet på seklet när man är gammal, då kanske... (inte!)).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: